Események betöltése

Veronaki és a Fischer Annie Zeneiskola kórusa

december 23. 17:30

Tündérforgó — mesebeli utazás a regék birodalmában. A Fonogram-díjas Veronaki zenekar ünnepi koncertje.

A koncert dalai egy igazán rendkívüli sorsú könyv verseiből születtek.

Tündérforgó című könyvet 1999-ben adták ki, írója, a József Attila díjas költő és írónő Varga Katalin, akit méltán híres gyermek és ifjúsági könyveiről ismer az egész ország.

(Többek között a Gőgös Gúnár Gedeon, Mosó Masa mosodája, Én, TE, Ő című könyvek) A könyvből mára sajnos csak pár példány maradt, egy dedikált példány, az írónő unokájánál, Tarján Veronikánál is megtalálható. A megjelenés évében ugyanis a Budapest Sport Csarnokban rendezett karácsonyi vásáron, a könyv szinte összes példánya a tűz martalékává lett.

A Tündérforgó lemez dalai a világ legkülönbözőbb tájairól származó regék, mondák, hiedelmekről szóló versek megzenésítései. A hallgató találkozhat- görög-római, skandináv-germán, finnugor, ázsiai és a magyar népi rege- és mondavilág motívumaival. Gyönyörűek a csodafákról, különleges tojásokról, aranyalmákról, bűbájos rózsákról, táltosokról, regelovakról, sárkányokról és legyőzőikről, s a csodaszarvasokról szóló történetek és dalok. A dalokból kibontakoznak, a különböző kultúrák mesevilágának meglepő összefüggései, rokonságuk, de különbözőségük is.

A nagyszerű Veronaki muzsikusok, Mogyoró Kornél vezetésével újabb zenei csodát álmodtak meg Varga Katalin egyedülálló világából.

Gyere és forogj a tündérekkel a Veronaki zenekar muzsikájára!

A muzsikusok:

Tarján Veronika-ének

Szokolay Dongó Balázs-fúvós hangszerek

Szula Miklós-gitár, buzuki

Gotthard Mihály-gitár

Herr Attila- basszusgitár

Mogyoró Kornél-ütőhangszerek

 

 

 

Részletek

Dátum:
december 23.
Időpont:
17:30
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Fő tér
Fő tér 3.
Budapest, Pest 1033 Magyarország
+ Google Térkép