Polgármesteri köszöntő

„Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.”  Pilinszky János

Tisztelt harmadik kerületiek, kedves Barátaim!

Karácsony ünnepe maga a csoda, de várakozás nélkül ez a csoda sem tudná a legszebb arcát mutatni. A készülődés, a vágyakozás teszi azzá. Az év legnagyobb ünnepét megelőző adventi négy hét a csodavárás ideje. Ilyenkor izgatottan tervezzük az ünnepi menüt, az ajándékozást, számba vesszük teendőinket, de sajnos sokszor túlságosan is belemerülünk a feladatok megoldásába.

Arra kérem Önöket, álljanak meg egy pillanatra, mélyedjenek el önmagukban és fedezzék fel az advent igazi jelentését. Élvezzék ki a készülődés szépségeit, ne engedjék, hogy megkopjon ennek a négy hétnek a varázsa.

Mint eddig minden évben, idén is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az advent a közös ünneplést, a vidám várakozást jelentse. Arra invitáljuk Önöket, hogy töltsék velünk a karácsonyt megelőző négy hetet Óbuda Fő terén és kerületszerte.

Az Advent Óbudán 2023 programsorozat idei kínálatában megtalálhatók lesznek a már jól ismert programelemek, a Fő téri vásár, a karácsonyt idéző világzenei és könnyűzenei koncertprogramok, a kerület két pontján is üzemelő jégpályák. Ám idén olyan meglepetésekkel is készülünk, mint a Karácsony Ház vagy a Karácsonyi Szelfipont!

És hogy ez az időszak mindenki számára örömet kínáljon, idén is lehetőségük lesz a vásár adománygyűjtő faházában megtenni felajánlásaikat, hogy az ünnep a rászorulók számára is szép legyen.

Kérem tartsanak velünk, fedezzék fel az adventi várakozás igazi élményét, a közös ünneplés semmihez sem fogható varázsát.

Áldott és békés karácsonyt kívánok.

Kiss László

polgármester

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook