Hétvégi programajánló kulturális intézményeink kínálatából

Gyerekeknek

December 8., csütörtök

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ  Manó Műhely foglalkozásának keretében 16.00 órától fenyőtobozból készíthetnek karácsonyi dekorációt a gyerekek.

Délután 14.00 és 16.00 óra között pedig 10-15 év közötti kiskamaszoknak szól, a K.I.A.B.Á.L Ki mit tud az életről? társasjáték, ahol életüket befolyásoló fontos és mély témákat – iskola, család, áldozattá válás, drogok – dolgozhatnak fel, korosztályuknak megfelelően, szakértői segítséggel.

December 9., péntek

Az Óbudai Platán Könyvtárban 17.00 órától a Bibi mesék, A földönkivűli kislány, Cicúr és a többiek, Mimó a világ körül szerzőjével, Balla Margittal találkozhatnak a gyerekek. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött:  rendezveny@platankonyvtar.hu 

Az Óbudai Társaskörben 15.00 órakor Hangolda – „Madarak karácsonya” vidám ismeretterjesztő játék dalokkal, hangokkal óvodás gyermekeknek. Kővári Eszter Sára, énekművész, pedagógussal,  Szlama Annamári és Peltzer Ferenc – gitárművész, pedagógusokkal.

December 10., szombat

A Békásmegyeri Közösségi Házban 11.00 órakor a Suszter és a karácsonyi manók című meseszínházi darabbál várják az óvodás és kisiskolás nézőket.

A Csillaghegyi Közösségi Házban szombat délelőtt 10.00 órától a Csillagsátor családi délelőttön a kicsik és szüleik közös játékkal, mesehallgatással, kézműves foglalkozással készülhetnek együtt a karácsonyra. Délután 16.00 órától pedig megérkezik a Betlehemes játék is, Ha betér az Égi Király címmel Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád előadásában.

December 11., vasárnap

A Térszínház 17.00 órakor karácsonyi misztériumjátékával várja nézőit, belépés színházjegy helyett elemózsiásbatyuval.

Felnőtteknek

December 8., csütörtök

Az Esernyősben 17.00 és 20.00 között az Egy asztalnál játszunk című társasjátékos estén vehetnek részt a Mit Játsszunk? Vlog csapatával.

December 9., péntek

Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárában Varga Judit kertészmérnök tart kerttörténeti előadást 17.00 órától. A kerttörténeti kalandozáson mindent megtudhatunk a kertek történetéről a kezdetektől napjainkig, és azt is mit tanítanak nekünk történelmi kertjeink.

A Kassák Múzeum Szenior szeánsz című avantgárd adventi workshopján ablakdíszt, üvegmécsest is készíthetnek. Finom tea, keksz és halk zene mellett. A rendezvény kerületi lakosoknak és nyugdíjasoknak ingyenes.

December 10., szombat

A 3K különleges színházi előadásra invitálja nézőit szombat délután 15.30 órakor. Karinthy Ferenc Dunakanyar című nagy sikerű darabját Szinetár Dóra és Makranczi Zalán játsszák. A darabot Szinetár Miklós rendezte.

Szombaton nyílik az Óbudai Múzeum gombtörténeti időszaki kiállítása, melyben ennek az apró, de annál érdekesebb és nélkülözhetetlenebb használati tárgynak a kultúrtörténetét követhetjük nyomon. Gombolta volna?

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók 11.00 – 13.00 óra között és 15.00 – 17.00 óra között adventi karácsonyi díszeket is készíthetnek múzeum Újragombolt advent című workshopján.

Ugyancsak kézműves foglalkozásra invitál szombaton 10.00 és 13.00 óra között a Kassák Múzeum.  A Zero waste advent workshop tárgyai csak természetes alapanyagokból készülnek, az ünnep után sem fognak a kukában kikötni.

Szeretettel várjuk Önöket a kerületi kulturális intézmények adventi programjain is.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook