Fenntartható díszek, gyönyörű karácsonyfák – Érdemes benézni az Esernyős udvarába

Az oktatási intézményekben meghatározó esemény az adventi készülődés, az ünnepekre hangolódás. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hagyományosan az Advent Óbudán rendezvénysorozat keretében hirdeti meg karácsonyfa-díszítő versenyét kerületi oktatási intézményeknek. A verseny célja az ünnepre hangolódás mellett, hogy a gyerekek saját készítésű munkáikkal járuljanak hozzá a rászoruló családok karácsonyi ünnepének szebbé, meghittebbé tételéhez, illetve, hogy a díszek készítése közben játékos formában ismerkedhessenek meg a fenntarthatóság, újrahasznosítás gondolatával.

A felhívásra idén 24 oktatási intézmény jelentkezett. A gyerekek és a pedagógusok fantáziája szárnyalt az alapanyagok és a megvalósítás tekintetében is. A csodaszép díszek között találhatunk villanykörtéből készült pingvint, műanyag palackból alkotott hógömböt, parafadugó gombát, és kávékapszula girlandot is. A sort hosszan folytathatnák, ehelyett azt javasoljuk, nézzék az Esernyős udvarában található fantasztikus alkotásokat.

A karácsonyfákat három tagú zsűri bírálja el: az Észak-Budapesti Tankerületi Központ részéről Tamás Ilona, Tankerületi Igazgató, az önkormányzat képviseletében pedig Kisné Balázs Enikő a Köznevelési és Kulturális Főosztály vezetője és Galambos-Tóth Gabriella a Rendezvényszervezési Osztály vezetője.

A hagyományokhoz híven az első helyezett elnyeri az Óbuda legszebb karácsonyfája címet.

A díjat 2022. december 18-án, 17.30 órakor dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át.

A feldíszített karácsonyfákat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ segítségével egy-egy rászoruló család részére juttatjuk el.

Ízelítő a gyönyörű karácsonyfákból:

 

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook