Események betöltése

FolkEmbassy és Bognár Szilvia: „Adventi közép-európai szvit”

december 9. 18:20

FolkEmbassy és Bognár Szilvia: „Adventi közép-európai szvit”

A 2011-ben Rosonczy-Kovács Mihály, Junior Prima-díjas népzenész prímás (civil hivatásában Mihály Lengyelország- és Olaszország-szakértő) által alapított Hungarian FolkEmbassy hivatásának fő pillérei a következők: a magyar népzene önmagában való szépségének bemutatása világszerte, a közép-európai nemzetek közös kulturális vonásainak és a magyar kultúra európai beágyazottságának felmutatása, a cigányság magyar kultúrában betöltött szerepének aláhúzása, valamint a táncházmozgalom és az értelmiség kapcsolatának erősítése. Jelen felállásában a zenekar 2018 tavaszától működik, az elmúlt években három kontinens 12 országában koncerteztek. A zenekar harmadik lemezét, „Báthory-Balassi-Bem-Balatonboglár – népzenével és régizenével a magyar-lengyel barátságról” címmel a Lengyel Rádióban mutatta be. Az albumról így írt a Lángoló Gitárok: „A vállalás nagysága és a kész produkció minősége szinte megilletődöttséget kelt.”

A sokszorosan kitüntetetett Bognár Szilviával évek óta rendszeresen koncertezik a FolkEmbassy. Az óbudai koncert előtt éppen Brüsszelben adnak/adtak műsor „Közép-európai szvit címmel”, amelyben nyolc nemzet dalai csendülnek föl egymásba fonva. A műsort Óbudán is bemutatják adventi és karácsonyi dalokkal gazdagítva.

a FolkEmbassy hitvallása:

„Hiszünk az erős nemzetekre épülő Európában. Hiszünk a magabíró nemzetek baráti együttműködésére épülő Közép-Európában. Valljuk és hirdetjük: cigány honfitársaink zsenialitásának köszönhetően a magyar kultúra sokkal gazdagabb. Törekszünk a táncházmozgalom és az értelmiség kapcsolatának erősítésére. Szeretnénk, hogy minden nemzettársunk tudjon az anyanyelvén énekelni a szerelemről, és megízlelje a közösségi éneklés örömét. S ami a legfontosabb: rabjai vagyunk a magyar népzene szépségének”

Részletek

Dátum:
december 9.
Időpont:
18:20
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Fő tér
Fő tér 3.
Budapest, Pest 1033 Magyarország
+ Google Térkép