Adventi adománygyűjtés – Idén is várjuk felajánlásaikat

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak ebben az évben is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, s idén talán minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy támogassuk a rászorulókat, hogy még több empátiával forduljunk egymás felé.

Dr. Kiss László polgármester az első között tett felajánlást a Fő téri adománygyűjtő faháznál, tartós élelmiszereket és édességet is tartalmazó adománycsomaggal. A polgármester közösségimédia-oldalán köszönte meg felajánlásaikat: Sokan nem is gondolnák, milyen sokat jelentenek ezek a csomagok, tartós élelmiszerek, tisztítószerek és édességek a rászorulóknak. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárul, hogy együtt segíthessünk!”

Az adventi időszakban két adománygyűjtő akciót is szervezünk:

November 25. és december 16. között az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ gyűjt elsősorban tartós élelmiszert, például konzerveket, lisztet, cukrot, olajat és emellett tisztítószereket. A gyerekek számára gyerekjátékokat, mesekönyveket és gyerekcipőt várnak a szervezők. A családsegítő munkatársai az adományokból karácsonyi csomagokat állítanak össze a rászorulók részére.

December 17-én és 18-án az Óbudai Kutyás Egyesület várja nagylelkű felajánlásaikat energiadús kutya- és cicatáp formájában, melyet az Ürömi Állatotthonhoz és egy leginkább rászoruló kelet-magyarországi menhelyhez juttatnak el. Idén az egyesület madáreleség-adományt is vár, amelyet az Óbudai Meseerdő Óvodának és a Fodros Általános Iskolának juttatnak el.

Idén megháláljuk nagyvonalúságukat – Adományaikkal  családi belépőt nyerhetnek a Lumina parkba

Önkormányzatunk és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) együttműködésének keretében az idei gyűjtésen minden nagykorú adományozónk – aki részt kíván venni a sorsoláson, és az adománygyűjtő faháznál az adományelhelyezést követően megadja a nevét és az e-mail-címét – tombolát kap, a kihelyezett dobozba gyűjtött szelvényeket pedig vasárnaponként, az adventi gyertyagyújtás idején a Fő téren felállított színpadhoz visszük, ahol öt szerencsés nyertest sorsolunk, akik családi belépőt kapnak a margitszigeti Lumina Parkba, a fények birodalmába.

Köszönjük, hogy nagylelkű felajánlásaikkal segítenek szebbé tenni a karácsonyt azoknak, akiknek nem a bőségről szól az ünnep!

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook