Köszönjük felajánlásaikat

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak ebben az évben is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, mely ebben az évben november 25. és december 18. között valósul meg. Idén talán minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy támogassuk a rászorulókat, hogy még több empátiával forduljunk egymás felé. 2022-ben két adománygyűjtő akciót is szervezünk az adventi időszakban.

 

November 25. és december 16. között az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ gyűjt elsősorban tartós élelmiszert, például konzerveket, lisztet, cukrot, olajat és emellett tisztítószereket. A gyerekek számára gyerekjátékokat, mesekönyveket és gyerekcipőt várnak a szervezők.  A családsegítő munkatársai az adományokból karácsonyi csomagokat állítanak össze a rászorulók részére.

 

December 17-én és 18-án az Óbudai Kutyás Egyesület várja nagylelkű felajánlásaikat energiadús kutya- és cicatáp formájában, melyet az Ürömi Állatotthonhoz és egy leginkább rászoruló kelet-magyarországi menhelyhez juttatnak el.

Idén az egyesület madáreleség-adományt is vár, amelyet az Óbudai Meseerdő Óvodának és a Fodros Általános Iskolának juttatnak el.

 

MEGHÁLÁLJUK NAGYVONALÚSÁGUKAT – ADOMÁNYAIKKAL MOST CSALÁDI BELÉPŐT NYERHETNEK A LUMINA PARKBA

Önkormányzatunk és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) együttműködésének keretében az idei gyűjtésen minden nagykorú adományozónk – aki részt kíván venni a sorsoláson, és az adománygyűjtő faháznál az adományelhelyezést követően megadja a nevét és az e-mail-címét – tombolát kap, a kihelyezett dobozba gyűjtött szelvényeket pedig vasárnaponként, az adventi gyertyagyújtás idején a Fő téren felállított színpadhoz visszük.

Dr. Kiss László polgármester hétről hétre kisorsol és kihirdet öt szerencsés nyertest, akik családi belépőt kapnak a margitszigeti Lumina Parkba, a fények birodalmába.

A mesebeli park, amely egy földrészek közötti varázslatos utazásra csábít, páratlan fény- és hangjátékot kínál, így minden korosztálynak felejthetetlen élményt nyújt.

A fénypark energiatakarékos LED-világítással működik, a legkorszerűbb technikát használva. A Palatinus Fürdő napelemes energiatermelése biztosítja a fénypark működéséhez szükséges energiát.

Minden családi belépő négy főre szól: vagy 2 felnőtt + 2 gyerek, vagy 1 felnőtt + 3 gyerek belépésére jogosít.

A családi belépők 2023. február 28-ig érvényesek a Lumina Parkba.

A nyerteseket e-mailen is értesítjük, a belépőjegyeket a Polgármesteri Hivatalban személyesen vehetik át nyitvatartási időben.

A helyszínen dolgozó munkatársunktól az adományozást követően vehetik át a szelvényt, amelyet ha kitöltenek, és bedobnak a kihelyezett gyűjtőládába, minden további sorsoláson részt vesznek.

Tehát minden egyes szelvény, amelyet a gyűjtőládába helyeznek az adventi adománygyűjtés idején, minden sorsoláson részt vesz. A doboz tartalmát nem ürítjük hétről hétre.

Az első nyilvános sorsolás ideje: 2022. december 4., vasárnap, az adventi gyertyagyújtást követően (17.30 után) a Fő téren.

Adományaikat a Fő téri vásár adománygyűjtő faházában várjuk:

hétfőtől csütörtökig 14.00 és 21.00 óra között,

pénteken 14.00 és 22.00 óra között,

szombaton és vasárnap 10.00 és 22.00 óra között,

és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központnak juttatjuk el.

 

Munkatársunk minden további kérdésükre válaszol a helyszínen, forduljanak hozzá bizalommal.

Köszönjük együttműködő segítségüket, felajánlásaikat, és sok szerencsét kívánunk!

Tartsanak velünk! Együtt érték az ünnep.

A Lumina Parkról további részleteket ITT olvashatnak.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook