A negyedik adventi hétvége programjain rekordszámú látogató a Fő téren – Köszönjük, hogy velünk tartottak!

Advent utolsó hétvégéje és a remek koncertek rengeteg látogatót vonzottak a Fő térre péntek estétől vasárnap estig. A rangos fellépőket, a   Messessippit, Muzsik és Volkovát, Müller Péter Sziámi AndFirends zenekart, a Four Fathers énekegyüttest és Kalákát, izgatott nézők, ováció és vastaps fogadta. Persze nem volt ez másképp délelőttönként sem, amikor Kalap Jakab és Gyuri bácsi játszodája szórakoztatta népes rajongótáborát.

Vasárnap a hangulatot a Tűzzsonglőr-bemutató utolsó előadása tette teljessé, varázslatos előadásuk után került sor a karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetésére is. A kreatív pályázók izgatottan várták a zsűri döntését, akiknek rendkívül nehéz dolga volt a nyertes kiválasztásával, hiszen szebbnél-szebb karácsonyfák születtek, nagyon kreatív megoldásokkal. Az óvodák közül ebben az évben a bírálók az Óbudai Meseerdő Óvoda  Szél utcai Szivárvány Tagóvodájának ötletét találták a legjobbnak,  míg az iskolák közül a Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vihette haza az első díjat. Azt, hogy milyen nehéz volt a zsűri dolga, alátámasztja, hogy idén két küldöndíjat is odaítéltek: az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai Szivárvány Tagóvodájának, akik eddig még nem látott puzzle díszeket-, és az Óbudai Harrer Pál Angol nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolának, akik nagyon aktuális, rezsicsökkentést figyelembe vevő kreatív díszeket készítettek. Gratulálunk a nyerteseknek és minden indulónak az eredeti ötletekért és csodás kivitelezésért.

A gyertyagyújtás minden adventi vasárnap legmeghittebb pillanata, az utolsó adventi gyertyát dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere gyújtotta meg. A koszorún immár négy égő láng hirdette: hamarosan itt a karácsony.

A negyedik adventi hétvége a Kaláka hagyományos betlehemi témájú koncertjével ért véget.

Nem kell azonban búcsút vennünk a Fő tér hangulatától, hiszen a vásár a szokásos nyitvatartási időben december 23-án 22.00 óráig várja látogatóit, az ingyenes jégpályát pedig 2023. január 15-éig használhatják a sportolni vágyók.

Köszönjük, hogy részt vettek Fő téri adventi programjainkon, továbbra szeretettel várjuk Önöket ünnepi vásárunkban.

A negyedik gyertya meggyújtásáról készült videót itt nézhetik meg:

A hétvége képei:

 

 

 

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook